Ajit Singh: ‘Ludbreg će postati centar svijeta i za kapsule’

Indijska kompanija ACG Worldwide uložit će još 35 milijuna eura u svoju tvornicu kapsula za lijekove Lukaps u Ludbregu. Najavljeno je to u ponedjeljak u Banskim dvorima, a potom i na konferenciji za novinare održanoj u Ludbregu, gradu kojeg Ajit Singh, predsjednik Uprave ACG Worldwide, naziva svojim domom.

Na konferenciji u Ludbregu sudjelovali su uz Ajita Singha i suradnici Ketan J. Parmar i Rahul Anand, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, župan Predrag Štromar, zamjenica gradonačelnika Vera Jadanić, Goran Grotić, direktor tvrtke ACG Lukaps Ludbreg i Dražen Crnković, generalni menadžer u tvrtki Ducati komponenti.

– U tvrtki Ducati komponenti započela je izgradnja novog proizvodnog pogona. Investicija je vrijedna sedam milijuna eura i očekuje se 40-ak novih radnih mjesta. Ova pak investicija u ACG Lukaps, jedna od najvećih u Hrvatskoj, smješta nas na središnju poziciju gospodarskog razvoja Hrvatske. Investicija od 35 milijuna eura promijenit će vizuru grada – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić, a osvrnuo se i na činjenicu da je lokalna uprava uspješna upravo u osiguravanju uvjeta za investicije i u privlačenju novaca iz fondova, suprotno od onoga što je nedavno pokazala objavljena analiza.

Problem u državi

– Nije problem u lokalnoj samoupravi, već u središnjoj državi i zastoju u funkcioniranju jer nema novih natječaja. Iz tog razloga svima nam je važno da i taj dio profunkcionira – zaključio je gradonačelnik Bilić.

Okupljenim novinarima obratio se i župan Predrag Štromar.

– Izuzetno sam ponosan što sam ovdje s dva velika poduzetnika koji vjeruju u Hrvatsku, sjever Hrvatske, Varaždinsku županiju i Ludbreg. Oni prenose dobra iskustva kako se može poslovati na sjeveru Hrvatske. Indijski investitor tvrdi da je vrlo jednostavno ovdje poslovati. Zato jer znaju da ako će poduzetnik uspjeti, onda će uspjeti i drugi – kazao je župan Štromar.

Naglasio je i kako Varaždinska županija u ovom trenutku ima rekordno nisku nezaposlenost od 6040 prijavljenih osoba.

ACG je u Hrvatskoj prisutan od 2007. godine, kada su, kako je kazao Singh, sasvim slučajno otkrili Hrvatsku, odnosno ludbrešku tvornicu Lukaps pred zatvaranjem.

– Zamislite na koliko ambalaža koje odlaze diljem svijeta stoji natpis ‘proizvedeno u Hrvatskoj’, a ja bih dodao s ponosom iz Ludbrega koji postaje važno ime u farmaceutskoj industriji. Svi znamo da je Ludbreg centar svijeta, ali postat će i ‘centar svijeta’ za kapsule. Želim ovamo dovesti ljude koji će ulagati. I moram reći da je Hrvatska nepoznata, najčuvanija svjetska tajna. Zemlja s toliko otoka, tolika divna i puna krasnih ljudi i ono što je za nas važno, sigurna zemlja – zaključio je Singh.

Novom investicijom, koja bi u potpunosti trebala biti dovršena za dvije godine, ACG gradi zgradu od 20-tak tisuća četvornih metara, povećava proizvodni kapacitet sa 7 na 10 milijardi kapsula za lijekove godišnje.

Ujedno, planiraju broj zaposlenih u Lukapsu povećati sa 132, koliko ih je bilo 2007. kada su ušli u tu tvrtku, na 330 do kraja ove godine, a njihova je investicija izravno ulaganje u istraživanje i razvoj te novu tehnologiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije