Besplatne radionice za tražitelje posla tokom travnja u CISOK-u Varaždin

CISOK Varaždin i u travnju nastavlja sa svojim aktivnostima. Tako će se kroz cijeli mjesec održavati besplatne radionice namijenjene nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja.

Radionica naziva Kvalitetna prijava za posao održavat će se 5. i 20. travnja od 11 sati, a radionica je namijenjena nezaposlenim osobama, ali i svim drugim tražiteljima (boljeg) posla koji žele ostaviti dobar dojam prilikom prijave za posao. Tijekom radionice, prisutni će biti upoznati sa strategijama traženja posla, dobiti informacije o tome zašto je taj prvi korak u selekcijskom postupku važan te uz pomoć napisati svoj primjerak životopisa i molbe.

Radionica naziva Najčešća pitanja na razgovoru za posao – priprema za selekcijski intervju počinje u 11 sati, održat će se 27. travnja, a namijenjena je svima koji su u potrazi za (boljim) poslom i za intervju se žele dobro pripremiti. Sudionici će na radionici imati priliku čuti zašto je važno pripremiti se za razgovor s potencijalnim poslodavcem, koja su to pitanja koja poslodavci obično postavljaju na razgovoru za posao te će uz stručnu pomoć moći pripremiti vlastite odgovore na navedena pitanja.

Radionica naziva Moj Europass životopis održava se 12. travnja s početkom u 14 sati. Poslodavci sve češće traže da prijava za posao sadržava životopis u Europass formatu. Pravilno popunjen Europass životopis na jasan i pregledan način potencijalnim poslodavcima prikazuje Vaše stečene vještine i kvalifikacije. Na ovoj radionici dobiti ćete konkretne upute o ispunjavanju Europass životopisa, a isto tako ćete imati priliku na licu mjesta sastaviti svoj primjerak.

Informatička podrška korisnicima CISOK-a održava se svakodnevno, a na radionicu se potrebno prethodno najaviti. Termini održavanja radionice određuju se u dogovoru s najavljenim sudionicima, a namijenjena je kao podrška nezaposlenim osobama koji se teže snalaze na računalu. Korisnici uče o osnovama rada na računalu kako bi se mogli kasnije lakše sami snalaziti u pretraživanju i prijavljivanju na oglase za posao. Sadržaj radionice: prikaz tipkovnice s osnovnim funkcijama, prikaz radne površine, osnovne funkcije Microsoft Worda, Internet pretraživanje, E-mail, Skype. Radionica se održava četiri uzastopna dana po dva sata dnevno.

Prijava na aktivnosti obavlja se telefonom na 042/302 179 ili e-mailom na cisok-varazdin@hzz.hr. Kontakt osobe su Sanja Ježić i Moni Konjić, a sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno. Za sva ostala pitanja te najavu za individualno savjetovanje, javite se na gore navedene kontakte ili osobno na adresu CISOK-a Varaždin (Ul. Ivana Kukuljevića 12, Varaždin). Radno vrijeme CISOK-a je ponedjeljak – petak od 8 do 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije