Isprobajte odlične pive na Craft & beer festivalu 19. ožujka u palači Zakmardy

U srcu Varaždina u prekrasnoj srednjovjekovnoj palači Zakmardy, u organizaciji Medine škrinje & Vop portala Varaždin, 19. ožujka sve ljubitelje piva s početkom od 17 očekuje prvi Craft & beer festival Varaždin.

Uz izvrsno craft pivo, točeno i u bocama, gostima će se ponuditi sadržajemo dodatno obogaćen program. U 17 sati Robert Posavec, Tomislav Buza i Sebastijan Brumec predstavit će svoj projekt Craft Beer Vlog. Craft Beer Vlog je tjedni (ponekad i dvotjedni) video blog, odnosno vlog koji se bavi temama craft pivarstva.

U 18 sati kao gošće iz Zadra dolaze Maja i Ana, crafterice iz Brlog pivovare koje imaju zanatska pivovara u nastajanju, odnosno Zadrugu nabrijanih entuzijasta koji će uskoro predstaviti što se može kad se male ruke slože! Maja i Ana ispričat će svoju poslovnu ideju, zašto im je kao ženama interesantno kuhati pivo i na koji način su u svega par dana prikupile 8.000 dolara za svoju pivovaru.

U ponudi manifestacije prezentirat će se isključivo domaća obrtnička piva, uz upoznavanje sa samim proizvođačima i procesima proizvodnje pravih obrtničkih piva, pa će se tako od 19 sati predstaviti i svi izlagači: Križevačka pivovara, Nova runda, Pivionica, Varionica, Air craft Brawery, Visibaba, Zmajska pivovara, 5th Element te Aba&Bart.

U sklopu programa je i neizostavni zabavni i muzički sadržaj (grupa Krigelbojsi – uz repertoar najpoznatijih domaćih i svjetskih hitova, imaju i vlastite autorske pjesme vezane za svima toliko dragu pivu).

Uzimajući u obzir sve veću popularnost craft pivarstva u Hrvatskoj i regiji, organizacijom Craft & Beer Festivala Varaždin, želja organizatora je pojačati promocija pravog hrvatskog obrtničkog zanatskog piva. Samim time cilj je pružiti podršku malim proizvođačima craft piva, kako bi dobili priliku predstaviti svoje pivovare i svoja obrtnička piva rastućem broju konzumenata. Tendencija organizatora je da ova manifestacija bude tek prva u nizu, te da se ista ponavlja i raste iz godine u godinu sa, nadamo se, rastućim brojem proizvođača i posjetitelja, a uz edukacijski program vezan za pivo i naravno dobru hranu, dobar provod je zagarantiran.

Što je craft pivo?

Male količine, dodatna briga koja se ulaže u proizvodnju craft/zanatskog piva, diže joj kvalitetu, a samim time i cijenu te ju svrstava na razinu delicije. U Craft proizvodnji piva ne koriste se dodatni aditivi i konzervansi, pa stoga ukoliko otvorite takvu bačvu pive morate ju potrošiti za najviše tri dana, no i sastojci koji ulaze u njenu proizvodnju također određuju njenu cijenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije