Zagreb: Na sajmu ‘Proizvodi hrvatskog sela’ 14 izlagača iz Varaždinske županije

U prostorima Boćarskog doma u Zagrebu od 11. do 13. ožujka održavat će se 15. sajamska priredba ‘Proizvodi hrvatskog sela’. Riječ je o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava i čitav niz zanimljivih događaja: pripremanje hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave, te zabavni i kulturni sadržaji.

Varaždinska županija se desetu godinu zaredom aktivno uključila u pomoć proizvođačima sa svoga područja, pa je tako s dvadeset tisuća kuna potpomogla izlaganje za 14 izlagača proizvođača bučinog ulja, meda, vina, ljekovitog bilja, suhomesnatih i ostalih proizvoda s područja cijele županije.

Otvorenju 15. sajma će prisustvovati i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek, dok će iz Varaždinske županije izlagati: pčelarski obrt Domed Ludbreg, OPG Mladen Horvat, OPG Dario Pocedulić, Tkalačka radionica Iva Pešut, Elton d.o.o., OPG Andrija Petrović, Uslužna uljara Presečki, OPG Murić, OPG Marinka Požgaj, OPG Eko-breg, Agroaltera, Minas-Zrno d.o.o., PZ Mali Bukovec i braniteljska udruga Rogoz iz Bednje.

Podsjetimo, prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima ‘Proizvodi hrvatskog sela’ su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Ove godine na sajmu se očekuje oko 300 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, i oko trideset tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma.

Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 9 do 20 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije