PZC postaje većinski vlasnik Crtorada?

Informacija da varaždinska tvrtka Crtorad, koncesionar varaždinskog parkinga, ima problema s poslovanjem već dulje vrijeme je ‘javna tajna’. Čini se kako je situacija prilično ozbiljna, barem sudeći prema onome što je rečeno na sjednici Gradskog vijeća te na Odboru za financije i proračun.

Prema posljednjim informacijama, tvrtka PZC ulazi u vlasničku strukturu Crtorada, i to navodno na način da PZC-u pripadne većinski udio.

Prvi je javno o tome govorio, na sjednici Gradskog vijeća, laburistički vijećnik Božidar Kolarić, ali ne navodeći o kojoj tvrtki je riječ. Nešto više doznali smo od nezavisnog gradskog vijećnika Zlatana Avara.

– Na sjednici Odbora za financije i proračun, gradonačelnik Goran Habuš izjavio je da Tomo Ježovita više nije jedini vlasnik Crtorada, već da je u vlasničku strukturu ušao i PZC. I to putem pozajmice koju Crtorad nije vratio PZC-u – rekao nam je Avar.

Gradonačelnik Goran Habuš potvrdio je tu informaciju, ali naglasio da je ona neslužbena i da se svodi na ono što on zna, a da s više detalja nije upoznat.

Upitali smo i tvrtke PZC i Crtorad o ovome poslovnome odnosu. Iz obje smo dobili gotovo identičan odgovor.

– Na Vaša pitanja ne možemo dati odgovor jer su neki podaci javni i dostupni, a neki predstavljaju poslovnu tajnu pa isto ne možemo pojašnjavati – stoji u odgovoru iz PZC-a. ‘Javni i dostupni podaci’ odnose se vjerojatno na upit u vezi vlasničke strukture, a ‘poslovna tajna’ vezana je, možemo samo pretpostaviti, uz poslovni odnos PZC-a i Crtorada.

– Ne možemo odgovoriti na vaša pitanja, budući da se radi o poslovnoj tajni – sličan odgovor stigao je i iz Crtorada.

Crtorad je također zanimao koji je javni interes te informacije, s obzirom da je navedena tvrtka u potpunosti u privatnom vlasništvu. Ipak, riječ je o tvrtki koja ima ugovor o koncesiji za javni prostor, dok je PZC tvrtka koja u 25-postotnom vlasništvu Varaždinske županije.

Županija nije najveći pojedinačni vlasnik PZC-a. Naime, oko 34% dionica posjeduje komanditno društvo Cestar-PZC Varaždin, koje se sastoji od cijelog niza komanditora i komplementara (suvlasnika koji na različite načine odgovaraju za poslovanje tvrtke).

Iako se, bez obzira na ‘zakopčanost’ uprava PZC-a i Crtorada, čini da je ovo poslovno spajanje prilično izvjesno, prema podacima u sudskom registru ono još nije provedeno. No spominje se, isto tako, i mogućnost osnivanja novog trgovačkog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije