Županija dodjeljuje poticaje za poljoprivrednike: Prijavite se, sredstava ima!

U Županiji su danas, 22. siječnja, predstavljene mjere prema kojima će se dodjeljivati bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi na području Varaždinske županije.

Na internetskim stranicama Županije od danas je otvoren javni poziv svim potencijalno zainteresiranim korisnicima bespovratnih potpora u poljoprivredi, što je rezultat svih dosadašnjih aktivnosti. Najprije je odluka donesena na Skupštini, nakon čega smo tražili suglasnost resornog Ministarstva koju smo dobili. Od početka ove godine u potpunosti moramo primjenjivati pravnu stečevinu Europske unije tako da ima i nekih novih pravila za nas. Morali smo ostaviti koliko novaca godišnje planiramo namijeniti za ovu aktivnost – istaknuo je Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša te pozvao zainteresirane neka se prijave.

– Za svaku mjeru postoji obrazac koji se može naći na stranicama Županije. Ističem kako procedura nije ništa kompliciranija od prijašnjih godina. Zainteresirani moraju priložiti papire iz kojih je vidljivo za što traže sredstva i iznos. Temeljem toga i sukladno odluci dobit će bespovratna sredstva. Poziv je otvoren tijekom čitave godine, točnije, do kad se novac ne utroši. Novina je za Županiju jer je sada svakih 15 dana dužna Ministarstvu uputiti izvještaj o utrošenim sredstvima.

Župan Varaždinske županije, Predrag Štromar, napomenuo je kako sredstva u proračunu ima.

– Županija je za poljoprivrednike osigurala sredstva pomoći. Do sad su to oni koristili na jednostavniji način, ali se za njih ništa ne mijenja. Županija mora više paziti na koji način i kome će sredstva dodijeliti. Ograničenje za poljoprivrednike je to da u tri godine mogu dobiti do 15 tisuća eura, ali je to dovoljan iznos. Sredstva su uglavnom korištena za okrupnjavanje i povećanje poljoprivrednog zemljišta, modernizaciju proizvodnje, nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, nabavu novih ili modernizaciju postojećih plastenika ili staklenika, podizanje trajnih nasada. Pozivam sve poljoprivrednike, u proračunu ima sredstava. Javite se, pomoći ćemo vam!

Župan je na kraju naglasio kako je cilj ovih poticaja podizanje konkurentnosti te zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije