J&T banka završila treći kvartal s dobiti od 56 milijuna eura

Prema financijskom izvješću, J&T Banka, jedna od vodećih privatnih banaka na češkom tržištu, završila je treći kvartal 2015. godine s neto dobiti od 56 milijuna EUR, što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ukupna suma na dan 31. prosinca 2015. godine premašila je 5962 milijuna eura, što je povećanje od 24 posto u odnosu na godinu prije.

Rast je također ostvaren i kod kredita, s iznosom od 3139 milijuna eura, što je porast od 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

– U proteklom periodu banka je zadržala stabilnu bazu depozita. Oročeni depoziti s dospijećem od godinu dana ili više čine 60 posto ukupnih depozita. Takva stabilna baza uz visoku likvidnost Banke osigurava snažan potencijal daljnjeg rasta i sredstva za financiranje novih projekata – izjavio je Štěpán Ašer, član Uprave J&T Banke.

Dionički kapital banke krajem rujna iznosio je 565 milijuna eura, a tijekom studenog je kapital Banke porastao za više od 37 milijuna eura.

J&T Finance Group SE obuhvaća Češku J&T Banku i Slovačku podružnicu, Rusku J&T Bank AO Barbadošku J&T Bank and Trust, Slovačku Poštová banku i hrvatsku VABA d.d. banku.

Udjelom od 76.81 posto u vlasničkoj strukturi i upravljanjem banke u narednom razdoblju J&T banka pokušava unaprijediti poslovanje Vaba d.d banke Varaždin, koja je vodeća banka sjeverozapadne Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije