Nezaposlenost porasla, smanjen broj slobodnih radnih mjesta

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osjeća se blagi rast u broju nezaposlenih, dok broj slobodnih radnih mjesta pada.

U odnosu na mjesec rujan godine 2015., nezaposlenost je porasla u mjesecu listopadu. Neznatno, za 0.2 posto ili, u brojevima, za 12 ljudi.

No gledano u odnosu na isti mjesec prošle godine, nezaposlenost je manja za 22.4 posto, tako da s te strane postoji pozitivan pomak.

U spolnoj strukuri broj nezaposlenih umalo je podjednak, nezaposlenih muškaraca je 50.3 posto, dok je 49.7 posto. Obje skupine nezaposlenih uvećane su u odnosu na prethodni mjesec.

Također, povećao se i broj nezaposlenih bez radnog iskustva i to za 8.3 posto u odnosu na mjesec rujan, što je u brojkama znači da je takvih osoba sad 1186.

Broj slobodnih radnih mjesta pao je za 19.9 posto, za 205 mjesta, dok je na temelju radnog odnosa zaposleno ukupno 606 osoba.

Najviše se slobodnih radnih mjesta nalazi u sektoru obrazovanja, prerađivačke industrije i trgovine na veliko i malo, dok su najtraženija zanimanja skladišni radnik, prodavač, konobar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije