Ministar Zmajlović u pogonu tvrtke Solvis, koja izvozi 85 posto proizvedenog

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, danas, 30. rujna, obišao je pogon varaždinske tvrtke Solvis.

Solvis je hrvatski proizvođač fotonaponskih modula, koji su rezultat rada radnika na opremi vrhunske tehnologije s kvalitetnim sirovinama. Stroga kontrola kvalitete primjenjuje se na svakom koraku proizvodnog procesa, čime je osigurana pouzdanost proizvoda tijekom cijelog njegovog radnog vijeka.

Na svjetskom tržištu su prisutni od 2009. godine, usmjereni na proizvodnju ekološki prihvatljivog i svima dostupnog izvora energije, a proizvodi su rezultat kontinuiranog istraživanja i razvoja stručnjaka. Stalnim ulaganjem u ljudske resurse, opremu i istraživanje Solvis jača svoju konkurentnost na tržištu.

Tako je ministar Zmajlović zajedno s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Svenom Müllerom i predsjednikom Uprave Solvisa Stjepanom Talanom obišao proizvodni pogon te je prikazan način na koji se proizvode fotonaponski moduli.

Konstantno rade na novim ulaganjima pa upravo ulažu u novi skladišno-proizvodni prostor, koji se gradi uz tvrtku, a broj radnih mjesta je u porastu.

Izvoz čini 85% njihove proizvodnje, a diljem Europe imaju više dvadesetak tvrtki-partnera.

Solarni sustavi, dakle, obnovljivi izvori energije, povećavaju energetsku učinkovitost, a upravo je to bila tema kasnijeg druženja domaćina i gosta.

Spomenuto je i kako su iz europskih fondova za obnovljive izvore energije osigurana sredstva za sedam godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije