Projekt 3P na FOI-u: Cilj je povećati interes za razvoj poduzetništva

Na Fakultetu organizacije i informatike održala se Inicijalna konferencija projekta 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! i otvaranje 5. interkatedarskog skupa katedri za menadžment i međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom Entrepreneurial society: current trends and future prospects in entrepreneurship, organization and management.

Na svečanom otvorenju obratila se pomoćnica ministra u Upravi za poduzetništvo i obrt Nadica Žužak. Pozdravni govor održala je profesorica Ksenija Vuković te dekan Fakulteta Vjeran Strahonja.

Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom Entrepreneurial society: current trends and future prospects in entrepreneurship, organization and management odvija se kao aktivnost projekta 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013., Obrazovanje za poduzetništvo i obrt.

Cilj projekta je povećati aspiracije učenika i studenata prema poduzetništvu kao karijernom izboru te povećati kapacitet srednjoškolskih i visokoškolskih nastavnika za razvoj poduzetničke kulture. Stoga je jedan od naglasaka ovogodišnjeg skupa obrazovanje za poduzetništvo koje će biti predmetom zasebne diskusije na okruglom stolu u subotu, 26. rujna.

Program je započeo pozvanim predavanjima koja su održala dva priznata znanstvenika Slavica Singer sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji je održao predavanje na temu: Istraživački podržanim obrazovanjem do poduzetnog pojedinca i odgovornog društva te Vojko Potočan sa Ekonomsko – poslovne fakultete u Mariboru s temom: Impact of values, attitudes and behaviot theory on entrepreneurship.

Nakon pozvanih predavanja skup je nastavljen diskusijom na okruglom stolu s temom posvete životu i djelu jednom od njegovih inicijatora, profesoru emeritusu Marinu Bubli.

Moderator okruglog stola bila je Ruža Brčić s Fakulteta organizacije i informatike, a u diskusiji su sudjelovali Miroslav Žugaj, profesor emeritus s Fakulteta organizacije i informatike, profesor Pere Sikavica s Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu i profesor Želimir Dulčić s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

U nastavku programa održana su izlaganja radova pod moderacijom Vladimira Kovšce, Nine Begičević Ređep, Marine Klačmer Čalopa, Ksenije Vuković i Roberta Fabca.

Za subotu, 26. rujna, predviđeno je održavanje okruglog stola na temu Obrazovanje za poduzetništvo pri čemu će moderator biti Ksenija Vuković, a u diskusiji će sudjelovati Ljerka Sedlan Kőnig s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije i Matija Tomašković, osnivač i direktor poduzeća Evolva d.o.o.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije