Predstavljen projekt ‘Poslovni uzlet Grada Ivanca’

U Županijskoj palači u Varaždinu, 9. lipnja, predstavljen je projekt ‘Poslovni uzlet grada Ivanca’ kojim će se 18. lipnja u gradu Ivancu, u organizaciji Varaždinske županije, Grada Ivanca te Poslovnog dnevnika, održati besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike.

Projekt je predstavio zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, a župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je pozitivne strane održavanja ove manifestacije u gradu gdje prevladavaju mala poduzeća i obrti.

Ivanec spreman za ulagače

– Ivanec svakako zaslužuje mjesto na mapi ‘Poslovnog uzleta’ jer ima zbilja velik potencijal da postane grad s visokim životnim standardom i povoljnim okruženjem za rad i život lokalnog stanovništva, gospodarstvenika i pojedinaca koji svoj interes vide kroz ulaganja na ovom području – naglasio je župan Štromar te dodao kako u Županiji trenutno vlada vrlo pozitivna investicijska klima, a da je ovaj prostor potpuno spreman i siguran za inozemne ulagače, potvrđuju i skora otvorenja pogona u kojima će biti zaposleno 500 radnika.

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić također je izrazio zadovoljstvo što će ivanečki poduzetnici i obrtnici dobiti priliku da sudjeluju na besplatnim edukacijama.

– Grad Ivanec već petu godinu zaredom organizira sve posjećeniji gospodarski sajam pa smo prepoznali i vrijednost manifestacije Poslovnog dnevnika čije će pripremljene edukacije poduzetnicima i obrtnicima omogućiti jako korisna i upotrebljiva znanja – naglasio je gradonačelnik Batinić te istaknuo kako u Poslovnoj zoni u Ivancu još uvijek ima zemljišta na raspolaganju za poduzetnike, odnosno investitore.

Najavio je i da Grad Ivanec planira kroz programe prekvalificirati i dodatno obrazovati prvenstveno nezaposlene građane, posebno mlađe od 30 godina.

‘Poslovni uzlet’ gradova

Inače, projekt ‘Poslovni uzlet’ organizira se od 2014. godine.

U početku su se besplatne edukacije za poduzetnike događale na županijskom i regionalnom nivou, a u 2015. godini šire se na razinu gradova.

Poslovni uzlet izrazito je pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe i na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj.

Preko 50 posto radne snage u Hrvatskoj zapošljavaju mali i srednji poduzetnici.

Iz tog razloga, važno je da se poduzetnici dodatno educiraju i da se njime pomogne kako bi i dalje nastavali sa svojim pozitivnom radom.

Poticanje poduzetništva vodi do zapošljavanja građana što povećava gospodarski rast, BDP i samim time i plaće i doprinose što kvalitetnijem životnom standardu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije