Poduzetnički fond daje 300 tisuća kuna obrtnicima i poduzetnicima

Drugu godinu zaredom Grad Varaždin pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore čiji je cilj poboljšati gospodarsko stanje, poticati poduzetništvo i obrtništvo, očuvati radna mjesta, povećati broj zaposlenih te stvoriti uvjete za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti, rečeno je na sastanku, u Gradskoj vijećnici, 9. lipnja.

Za razliku od prošle godine kada je u Poduzetnički fond iznosio 150 tisuća kuna, ove godine je Grad Varaždin osigurao sredstva u Proračunu za 2015. godinu u iznosu od 300 tisuća kuna do iskorištenja.

Radi se o potporama trgovačkim društvima i obrtnicima za ishođenje dokumentacije potrebne za otvaranje obrta ili trgovačkog društva, uređenje poslovnog prostora, nabavku opreme za osnovnu djelatnost obrta ili trgovačkog društva, izradu poslovnog plana, bankarske usluge za obradu kredita, troškove uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, izradu web stranice te tiskanje promotivnih materijala, dopunsku izobrazbu vezanu uz osnovnu djelatnost te informatičko obrazovanje, sudjelovanje na domaćim i inozemnim sajmovima, sudjelovanje na radionicama i seminarima o edukaciji za pripremu projekata s najvišim iznosom potpore 15 tisuća kuna.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Prijave će se zaprimati do iskorištenja sredstava, a obavijest o završetku bit će objavljena na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina.

Prijave fizičkih ili pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja ili prijave podnositelja nad kojim je otvoren stečajni postupak ili postupak likvidacije, podnositelja koji imaju blokirani poslovni račun ili podnositelja s izrečenom pravomoćnom osuđujućom presudom za jedno ili više kaznenih djela neće biti uzete u razmatranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije