Suradnja Lepoglave i Ptuja, dogovorene daljnje suradnje

U okviru manifestacije “Dobrote slovenskih kmetij”, koja se od 21. do 24. svibnja održala u Ptuju, Ptujčanima i njihovim gostima predstavili su se i lepoglavski izlagači.

Naime, tijekom trajanja ove manifestacije održani su Dani Lepoglave, koje je tom prigodom, u suradnji s Turističkim društvom Ptuj, priredila Lokalna akcijska grupa Haloze.

Lepoglavu i njene potencijale predstavili su Ekomuzej Lepoglava, Agro -turistički klaster Lepoglava, izvorni kipar Dragutin Jamnić, Domaća radinost Stjepan Zagoršćak te Turistička zajednica grada Lepoglave. S izlagačima iz Lepoglave, stare tradicijske obrte predstavio je i Licitarski obrt Gladović.

Dani Lepoglave u Ptuju iskorišteni su i za susret predstavnika gradova Lepoglave i Ptuja te njihovih turističkih zajednica, koji su tom prigodom razgovarali o mogućnostima buduće suradnje.

– Drago nam je da se možemo predstaviti ovdje, u Ptuju. Zadnjih pet godina naši su mladi – mladi iz Lepoglave i Ptuja, radili na zajedničkim europskim projektima, tako da smo na taj način bili prisutni u Ptuju. Lepoglava ima puno posebnosti koje su slične vašima. Drago nam je da ste nam dali priliku da predstavimo dio lepoglavske baštine ovdje, u Ptuju, te vas pozivam da svoju baštinu predstavite kod nas, na našim manifestacijama u Lepoglavi – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, kojem je, kao i svim izlagačima, dobrodošlicu u Ptuju poželio ptujski podžupan Gorazd Orešek.

– Nadam se da ćemo se uskoro susresti i u Lepoglavi te razgovarati o daljnjoj suradnji – istaknuo je Orešek.
Predsjednik udruge Ekomuzej Lepoglava Dejan Bjelivuk, koji je najavio i predstavio ovogodišnji Festival čipke, koji će se u Lepoglavi održavati od 17. do 20. rujna, a na kojem je zemlja – partner Slovenija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije