Nova sezona u Ciglani Cerje Tužno, traže se dodatni radnici

Početkom travnja s radom započinje Ciglana Cerje Tužno, bitan dio gospodarske slike područja općine Maruševec, ali i krajeva izvan iste. Uz povratak radnika otprije zaposlenih u Ciglani, ove godine otvaraju se i dodatna radna mjesta.

– Zaposlit ćemo oko desetak novih radnika, ali pravi problem leži u činjenici da, uz velik broj nezaposlenih, mi još uvijek ne možemo pronaći dovoljan broj kvalificirane radne snage, dakle radnika koji posjeduju potrebno obrazovanje i iskustvo za rad na specifičnim radnim mjestima – kazala je asistentica direktora Ciglane, Ivanka Medven.

Dodala je i kako politika proizvodnje opeke neće odstupati od duge tradicije Ciglane: – U proizvodnji će se koristiti samo plin. Početkom proizvodnje nastavlja se tradicija proizvodnje ekoloških proizvoda. U sirovinu – glinu, ne dodaju se drugi materijali, kao na pr. ugljena prašina, piljevina i sl., već je opeka proizvedena u potpunosti od čiste gline.

Osim toga, ističe Ivanka Medven, mnogo je učinjeno i na planu uređenja i održavanja okoliša na području ciglane.

– Odluku da se upotrebljava samo plin pozdravljamo i nadamo se da je to smjer koji će Ciglana držati i u budućnosti. Prije svega, treba na umu imati budućnost našeg kraja i nadamo se kako će Ciglana biti dio jedne zdrave zajednice koju s ponosom možemo ostaviti našoj djeci – kazao je Branko Mavrek, potpredsjenik Udruge “Okoliš”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije