Tvornica u kojoj se proizvodilo oko 3500 tona gotovih voćnih prerađevina godišnje i u kojoj je radilo 60-ak ljudi trebala je, dakle, već biti preseljena. Još nije, ali ne znači da neće.
Kompanijski izvori tvrde kako se čuveni Podravkin
pekmez od šljiva uskoro više neće proizvoditi u
Koprivnici.
– To je, vele, gotova stvar. Nedavno su me – potpuno nenajavljeno
– posjetila i dvojica radnika Podravkine Tvornice voće u kojoj se
proizvode pekmezi, marmelade i džemovi kako bi me upozorila da se
taj pogon gasi, a proizvodnja seli u Varaždin. U
tamošnju Podravkinu tvornicu za preradu povrća
Kalnik – piše
Danica.hr.
– Ma već su nas trebali preseliti, ali probna proizvodnja nije
išla kak treba. Čujte, nije vam isto kuhati ajvara i pekmeza.
Žalosno je sve to, da nam pekmez ode u Varaždin. I da nikome
ništ. Ni sindikati nam ne daju da se bunimo zbog toga –
pričao je ljutiti podravkaš, prenosi
Danica.hr.
Tvornica u kojoj se proizvodilo oko 3500 tona gotovih voćnih
prerađevina godišnje i u kojoj je radilo 60-ak ljudi trebala je,
dakle, već biti preseljena. Još nije, ali ne znači da neće.
– Radnici koji su nas zamolili da o tome nešto napišemo kažu kako
bi se to moglo dogoditi već nakon dovršetka ovogodišnje sezone
prerade voća, odnosno najkasnije do kraja godine. Odluka je,
doznajemo, već donesena – piše
Danica.hr.
Menadžeri kažu kako je time moguće ostvariti značajne uštede, a
radnici neće ostati bez posla jer je u Podravkinim pogonima u
Koprivnici ionako kroničan manjak radne snage.
Cijeli tekst pročitajte
ovdje.