Nakon renovacije u srijedu navečer je svečano otvoren ugostiteljski dio hotela Turist, restoran Nobel.
Najstariji varaždinski hotel od prošle godine ima nove vlasnike,
obitelj Kišiček, a prvi veći korak bila je renovacija
cijelog objekta.
Prvi je na red stigao ugostiteljski dio, restoran, koji će već od
četvrtka biti otvoren za sve Varaždince te posjetitelje grada i
‘špancirere’. Kako se najavljuje, za oko 2,5 mjeseca u planu je
otvorenje i renoviranih smještajnih kapaciteta.
U srijedu navečer održano je i svečano otvorenje restorana Nobel.
– Kao dugogodišnjeg djelatnika ovog hotela, u kojem sam preko 40
godina, pripala mi je neobična čast otvoriti hotel na ovom našem
novom početku – istaknuo je Boris Cimerman,
voditelj recepcije, naglasivši kako je u ovih 50 godina hotel
često mijenjao svoje ponude, izgled, ali i kako je ovaj novi
zaokret možda i najveći dosad.
Važan dan za turizam u Varaždinu i županiji
Važan je ovo dan i za sve turističke djelatnike, jer je upravo
turistička i smještajna infrastruktura jedan od najvećih problema
turizma u gradu Varaždinu.
– Moram iskreno reći da samo čuli i znali da se dešava nešto
veliko, ali danas kada sam ušla ovdje, ovo je više od svih naših
očekivanja. Novim vlasnicima svaka čast, ovo je nešto što je
Varaždinu bilo nasušno potrebno. Za dva dana nam počinje
Špancirfest, jedino je šteta što nije hotel bio otvoren već za
ovogodišnji festival – istaknula je Jelena Toth,
direktorica TZ-a grada Varaždina.
Na nju se nadovezao i ‘prvi čovjek’ turizma u Varaždinskoj
županiji.
– Danas ćemo stvarno uživati samo mi Varaždinci, goste ćemo malo
danas staviti na drugo mjesto. Mislim da mi imamo na to pravo,
sve nas uz ovaj prostor vežu brojne intenzivne emocije, a moram
reći da smo ovakav jedan prostor prostore dugo čekali i danas
moramo slaviti. Kada gledam sve ovo, očito je da iza svega ovoga
stoji obitelj, ona je ovdje na prvom mjestu. U ovom prostoru
prepunom emocija, zahvaljujem se i čestitam svima koji su se
odlučili za ovaj veliko korak – Miran Bojanić
Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.
Marković: Čestitam vlasnicima na hrabrosti u ova teška vremena
Osim turizma, Hotel Turist je izuzetno važan i u širem društvenom
kontekstu, primjerice za razvoj kulture, poduzetništva.
– Meni je izuzetna čast biti u ovom prostoru, prepunom emocija.
Ovo je veliki dan za grad Varaždin, govorim i uime
gradonačelnika Bosilja, nama je izuzetno drago što upravo mi
možemo biti ovdje na ovom otvaranju. Ovakav prostor nam je od
velike važnosti, to otvara prostor i za nove investicije, nove
poduzetnike, za doseljavanje novih obitelji u naš grad. Posebno
čestitam vlasnicima, što su u ova teška vremena odlučili uložiti
novac u ovakav prostor – istaknuo je Miroslav
Marković, zamjenik gradonačelnika.
Restoran Nobel nudi nešto novo na gastro sceni Varaždina
Svi gosti potom su obišli novouređeni dio hotela Turist, te
isprobali kuhinju novog restorana Nobel.
– Ponosni smo na otvorenje našeg restorana u sklopu hotela
Turist, koji se zove Nobel, a već i ime samo govori da ćemo
donijeti nešto novo, neke nove okuse na našem tržištu
Varaždincima i našim gostima. Osim a-la-carte restorana, nudit
ćemo i usluge cateringa, za sve prilike, dječje rođendane,
domjenke, poslovne sastanke, svečanosti, a bit će tu i dnevni
meniji. Bit će tu i naš poslovni klub – istaknula je
Sandra Dolenec, koordinatorica ugostiteljstva i
smještaja.
Kako ističu, željeli su stvoriti mjesto koje će ljudima ponuditi
pravu malu kulinarsku rapsodiju, sve u obnovljenom interijeru.
Njihova kuhinja je spoj modernog i tradicionalnog, što se
pokazalo kao dobitna kombinacija za stvaranje ugodne atmosfere.
Na jelovniku će se tako naći različite vrste carpaccia, delicije
od lovačkih namirnica, štrukli, jela od buče, domaće torte i
moderni deserti.
Sve pod kulinarskom paskom mladog, ali već nagrađivanog kuhara, i
državnog prvaka Marina Samboleka te njegovog
zamjenika, također nagrađivanog kuhara Marina
Pozdera.
– Samo ime Nobel govori prestiž, pa smo se trudili već u pripremi
menije donijeti nešto novo. Tako smo se i trudili kad samo radili
kadrovsku pripremu, da složimo dobru ekipu. Jer bez dobrog i
zadovoljnog kuhara, nema niti dobrih jela – ističe mladi ‘šef’
Marin Sambolek.
Naglasak će biti na domaćim namirnicama, uz moderniji pristup.
– Što se tiče samih jela, pozivam goste da dođu i probaju.
Orijentirat ćemo se na domaće, autohtone namirnice, želimo i
pokazati da se i od svakodnevnih namirnica mogu napraviti
neobična jela – ističe Sambolek.
Bar, poslovni klub, dvorane za konferencije i
sastanke
U sklopu hotela Turist nalazi se i bar, čija je
unutrašnjost ‘okupana’ prirodnom svjetlošću te atmosferom
dobrodošlice i druželjubivosti, koja mami na ‘čašicu razgovora’,
poslovni sastanak ili samo opuštanje. Pored udobnih sjedećih
garnitura, pogled na raskošno uređen eksterijer i opuštajuću
glazbenu podlogu, možemo se pohvaliti širokim izborom pića, te
jednostavnim ali neodoljivim jelima koja će Vam utažiti želju za
brzim i laganim zalogajima.
Hotel Turist nudi i savršeno okruženje za sve vrste sastanaka,
događanja i konferencija. Konferencijske dvorane mogu se
pohvaliti najnovijim tehnološkim rješenjima.
‘Aria’ dvorana može primiti do 300 osoba, te ona
nešto manja-dvorana ‘Bella’ je savršena za manja poslovna
događanja.
Novost u hotelu je Poslovni klub, savršeno
mjesto za okupljanje poduzetnika i managera koji u neformalnoj
atmosferi izmjenjuju iskustva, dijele svoja znanja, unaprjeđuju
svoje poslovanje i naravno proširuju bazu svojih klijenata.
Poslovni klub zamišljen je kao pogodan prostor za poslovni
sastanak u neformalnom okruženju koji svoj ured poduzetnik
zamjenjuje sa sastankom u našem poslovnom klubu.
U planu i vjenčanja, dočeci novih godina, proslave matura i
godišnjice
Kroz povijest održana su mnoga vjenčanja, maturalne večeri,
dočeci Nove godine, razna obiteljska i poslovna druženja. Za
mladence nude savršeno mjesto za proslavu vjenčanja.
Minimalistički suvremeni stil, vrhunska hrana te raskošni
apartman za mladence i nevjerojatna lokacija, svega nekoliko
minuta hoda do stare gradske jezgre i Staroga grada.
Nudit će i pomoć u suradnji s poslovnim partnerima oko snimanja
vjenčanja, odabira profesionalnog fotografe te razne druge usluge
poput ukrasa i cvijeća, rasvjete, sve za proslave do 300
uzvanika.