MLJAC

Recept za meko kuhana jaja koja ćete htjeti svaki dan: Lako se i gule, a evo zašto

Jednostavan recept za meko kuhana jaja postao je viralan, a u komentarima se javilo mnogo onih koji su ga isprobali.

Pitate se kako doći do meko kuhanih jaja? Jedna kuharica je u videu na TikToku otkrila toliko jednostavnu metodu da ćete se pitati gdje je taj video bio prije, prenosi Net.hr. Korisnica društvene mreže TikTok Ali Hooke rekla je da je dnevno u restoranu pripremala više od stotinu meko kuhanih jaja, a sada je došlo vrijeme da otkrije svoju kulinarsku tajnu. Čarobni sastojak? Ledena kupka.

“Počinjemo s loncem kipuće vode. Ne stavljate jaja u hladnu vodu jer tada nad njima imate manje kontrole. Kipuća voda je iste temperature, pa će biti isto za mjerenje vremena. Potom nježno stavite jaja unutra jer ne želite da puknu Ipak, ako puknu, ne brinite, još uvijek ih možete pojesti, ali iz njih bi moglo iscuriti nešto jaja.”

Ne preskačite ledenu kupku

Kuharica je rekla da ih je potrebno kuhati sedam minuta, a ledenu kupku pripremamo za vrijeme kuhanja jaja.

@alihooke

How to make perfect soft boiled eggs Bring a pot of water to a ripping boil Gently lay your eggs in the water Boil for 7 minutes Whack each egg with a spoon and Place in an ice bath when timer is done After a few minutes you can easily peel them. If you want SUPER runny you can go as low as 6 and a half minutes and you can go toward 8minutes for more medium eggs #softboiledegg #cookingtips #howto

♬ original sound – Ali

“Ledena kupka je ključni korak i nemojte ga preskakati. Kad se tajmer isključi, razbit ćete svako jaje žlicom prije nego što ih stavite u vodu napunjenu ledom. To omogućuje vodi da uđe između jajeta i ljuske, što ga čini lakim za guljenje. Morate pričekati samo minutu ili dvije prije guljenja”, objasnila je.

Video je ubrzo postao viralan, a mnogi su ispod objave požurili s komentarima koji su bili i više nego pozitivni.

“Hvala na savjetu. Zakon je!”, “Hvala, puno si mi pomogla”, “Hvala ti puno. Probala sam ovo ujutro i jaja su ispala savršena”, neki su od komentara ispod objave na TikToku.

Najnovije