Odlične vijesti iz Vinkovaca! Marin Pozder i njegov pomoćnik Karlo Štroga, obojica iz Restorana Bedem iz Varaždina, bili su najbolji u 4. kolu Hrvatskog kuharskog kupa, popularnoj Zlatnoj jabuci, koja se ove godine održala po 14 put.
Iza Varaždinaca, u ukupnom poretku na drugom su mjestu bili Dario Špehar i Igor Jularić iz Hotela Plitvice, dok su treće mjesto zauzeli još jedni Varaždinci, Ivan Tomas i Dinko Tomašić iz Restorana Fontana Crnković.
– U pripremi hladne plate radio sam jelen file u ugljenu od borovih iglica sa farsom od kunića i opnom od mrkve. Terina je bila napravljena od jelen karea sa pinjolima, koštice od buče, začinskim biljem, žele od brusnice, daikon kocka i povrtna garnitura. Kad govorimo o glavnom jelu koristio sam svinjski but sa svježim sirom, prahom od bućinih koštica, pire od buče s povrtnom garniturom, umak je bio demi glace i koristio sam prah od cikle. Na kraju radio desert, parfe od jabuke sa želeom od maka, crnim biskvitom u kojeg sam stavio kakao i grožđice, košarica od prhkog tijesta sa slastičarskom kremom – rekao je Marin Pozder, ukupni pobjednik 14.’Zlatne jabuke’ u Vinkovcima, za Glas Slavonije.
Ovo je bilo predposljednje kolo, zadnje, 5., održat će se u Zagrebu gdje će se najbolji hrvatski kuhari boriti za Kristalnu kuhaču.