Sastojci:
Tamna smjesa
250 grama mljevenih keksa
250 grama mljevenih oraha ili lješnjaka ili badema
100 grama šećera u prahu
100 grama topljene čokolade za kuhanje malo ruma po želji
Bijela smjesa
3 žlice vode
100 grama šećera
100 grama kokosa
100 grama margarina
100 grama šečera u prahu
Priprema:
Za crnu smjesu izmješajte sve sastojke da smjesa postane kompaktna. Ako je potrebno, dodajte još mljevenog keksa.
Za bijelu smjesu vodu pomiješajte s tri žlice šećera i kuhajte do vrenja uz stalno miješanje. Zatim dodajte kokos. Kada se ohladi, umiješajte margarin koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu i sve zamiješajte.
Crnu smjesu podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki dio posebno razvaljajte između dvije prozirne folije na dva tri centimetra debljine. Potom na nju nanesite bijelu smjesu i sve lagano zarolajte. Ostavite da se tako ‘spoji’ u hladnjaku, minimalno preko noći.