Varaždinski kuhar Zlatko Novak iz restorana Bedem, zajedno s Marinom Sambolekom iz Hotela Turist, sudjelovao je ovog vikenda u Pragu na prestižnom kulinarskom natjecanju Global Chefs Challenge, gdje su ovi kuhari osvojili srebro!
Riječ je o jednom od najvećih svjetskih natjecanja kuhara, a zadatak je bio u tri sata pripremiti i servirati predjelo, glavno jelo i desert, uz određene zadane namirnice. Za predjelo je bila zadana jakobova kapica i brancin, za glavno jelo teleći but i guščja jetra, a u desertu je moralo biti 40 posto čokolade te dvije komponente od kojih jedna mora biti pečena.
> Zlatko Novak na natjecanju Pragu brani ‘zlatnu’ varaždinsku kuharsku tradiciju
– Srebro zlatnog sjaja! Zlatko Novak i Marin Sambolek osvojili su drugo mjesto i tako ostvarili najbolji hrvatski rezultat na spomenutom natjecanju! Čestitke momci! Sasvim zasluženo! – stoji u objavi Hrvatskog kuharskog saveza.