Divlji limun ili kako se u narodu zove četrun je grmoliko stablo koje naraste 3-4 metra visine, a kod nas se može pronaći na obali.
Cvjetovi su mu krupni s dugačkim laticama, a ako je divlji limun posađen u povoljnim klimatskim uvjetima, cvjetat će nekoliko puta u godini, no najčešće cvate u jesen i proljeće.
Plod divljeg limuna je limunasto žut, izdužena jajolika oblika s hrapavom i sjajnom kožom.
Kora divljeg limuna je debela i bogata eteričnim uljima intenzivna mirisa. Kora se rabi ušećerena, a od cijelog se ploda pripravlja izvrsna marmelada. Divlji limun je vrlo osjetljiv na niske zimske temperature.
Osim za marmelade divlji limun se koristi i kao lijek. Divlji limun pomaže u liječenju depresije, ciroze, prehlada, kašlja i drugih respiratornih smetnji. Također jača imunosni sustav i stimulira probavu.
Destilirani sok divljeg limuna dobro je sedativno sredstvo, sok od listova divljeg limuna pije se nakon poroda kako bi rodilja povratila snagu, kandirana kora pomaže kod iskašljavanja, a eterično ulje koje se dobiva iz kore divljeg limuna je dobar antibiotik koji smiruje upale.