DESETODNEVNA dijeta pripremit će vas za plažu i očistiti organizam od toksina

Desetodnevna detoksikacija dijeta pomoći će vam da se očistite od toksina, poboljšate zdravlje, ali i skinete pokoji kilogram i smanjite celulit prije odlaska na plažu

Ova detoksikacijska dijeta sastoji se od obilja voća povrća i tekućine. Dan prije početka prakticiranja dijete jednako je važan kao i ostalih deset dana. Pripremite se tako što ćete taj dan jesti laganu hranu i piti puno vode. Za večeru pojedite samo salatu od svježeg povrća.

Iz kuhinje izbacite ili maknete iz vidnog polja sve čemu ne možete odoljeti, a nećete smjeti jesti idućih deset dana te hladnjak i kuhinjske elemente opskribite namirnicama koje ćete konzumirati. Ne zaboravite svaki dan početi s čašom mlake vode u koju ste dodali sok od polovice limuna.

Doručak će biti isti svih deset dana, a sastojat će se od sezonskog voća.

Detoksikacijska dijeta – prvi dan

Prvi dan za doručak, ručak i večeru jedite samo voće i pijte puno vode i zelenog čaja. Preporuča se ovaj prvi dan jesti samo jednu vrstu voća kako bi se potaknulo čišćenje crijeva i bubrega. Možete se odlučiti za lubenicu (dijuretik) ili jabuku (obiluju vlaknima koja čiste crijeva) ili grejp (čisti jetra i crijeva) ili pak ananas (sadrži enzim bromelin koji odlično djeluje na probavu i celulit).

Detoksikacijska dijeta – idućih šest dana

Doručak – i dalje jedite samo voće – možete kombinirati više vrsta
Ručak – salata od sirovog povrća
Večera – također povrće – možete ga blanširati ili pripremiti u woku

Preljevi i začini za salatu i kuhano povrće – maslinovo ili bučino ulje, jabučni ocat, sok od limuna. Koristite svježe začine, sol i papar.

Detoksikacijska dijeta – zadnja tri dana

Doručak ostaje isti, a za ručak i večeru povrću možete dodati integralnu rižu ili kuhani krumpir.

Tijekom svih dana detoksikacije, kada osjetite glad popijte tekućinu – vodu, zeleni čaj ili cijeđeni voćni sok. Nakon što detoksikacijska dijeta završi, idući dan također jedite laganu hranu kako bi se organizam priviknuo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije