Džin-tonik savršeno je piće za ljetne vruće dane, no mnogi griješe u pravljenju ovog osvježavajućeg eliksira.
Donosimo savjete koji će vam pomoći zadovoljiti nepce, a vaše prijatelje oduševiti umijećem pravljenja ovog ukusnog pića.
1. Bitna je čaša
Iako ćete možda posegnuti za ‘običnim’ širokim čašama, za savršen džin-tonik preporučuju se čaše za vino s dugačkim stalkom.
2. Dodajte puno leda
Dodajući led okus džin-tonika neće ishlapiti. A ako mislite kako ste pretjerali s ledom – dodajte ga još malo!
3. Kvaliteta džina
Birajte samo najbolje za sebe, pa pripazite na kvalitetu pića. Preporučuje se tonici bez dodatnih okusa kako bi naglasak stavili na okus samog džina.
4. Koliko džina, a koliko tonika?
Džin-stručnjaci kažu kako je savršen omjer palac džina i 3/4 tonika.
5. Ukrašavenje/dodaci
Iako će mnogi posegnuti za limunom, ukrašavanje timijanom ili dodatak anisa ili naribanog đumbira poboljšat će okus džin-tonika i učiniti ga savršeno toplim i začinjenim.