BRZO I FINO: Beze košarice s bobičastim voćem

Ovaj vikend uživajte u beze košaricama s kremom od vanilije i bobičastim voćem, nagrađivane slastičarke Mirjane Špoljar.

Sastojci

Sastojci za beze kore

bjelanjak 5 kom
šećer kristal 200 g
škrobno brašno 10 g
jabučni ocat 1 žličica

Sastojci za kremu

žumanjak – 5 kom
šećer kristal – 70 g
oštro brašno 70 g
mlijeko 1,5 dcl
vanilin šećer 2 kom
margarin 140 g
tučeno slatko vrhnje 2,5 dcl
bobičasto voće 500 g

Postupak

Beze kore

Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg i dodati prstohvat soli da bi bili čvršći. Malo po malo dodavati šećer i gustin te na kraju ocat da bi kore bile čvršće. Smjesu stavimo na pleh i sušimo u pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva jedan sat.

Krema

U mlijeko dodati žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno. Dobro razraditi pjenjačom da kod kuhanja ne bi bilo grudica. Kuhamo dok krema ne postane čvrsta. Pritom stalno miješamo. Ohladimo i dodamo margarin sobne temperature. Na ohlađene beze košarice stavimo kremu i dodamo tučeno slatko vrhnje te dodamo bobičasto voće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije