Kristijan Benić i Martin Špaček su najbolji amaterski kulinarski par! Pobjednici četvrte sezone su, uz laskavu titulu, osvojili i bogatu nagradu od 100 tisuća kuna i dizajnerski hladnjak. Zdravko i Moira Rogina, naši Varaždinci, dali su sve od sebe no danas je sretniji i spretniji bio drugi par.
– Najbolji kuhari amateri u Hrvatskoj! Meni to sve još nije došlo do glave. Suze su tu, sreća je ogromna, stvarno… – bez teksta je ostao Martin.
– Mislim da je jako primamljivo imati titulu najboljeg amaterskog kulinarskog kuhara, pogotovo ako se čovjek s tim misli baviti – dodao je i otkrio da želi nastaviti kuhati i da se vidi u gastronomiji.
Nijanse
– Mislim da je to zasluženo. Dečki su stvarno imali i odličnih i loših dana, kao i Moira i Zdravko, ali danas je bio njihov dan. Definitivno su bili bolji. Nije bilo puno pregovaranja, složili smo se brzo – komentirala je Žakline odluku žirija.
Dečkima su čestitali i Moira i Zdravko.
– Svaka im čast, prevladale su nijanse. A mi smo ekstra sretni što smo došli do finala – rekla je Moira.
Šest slijedova
Finalisti su večeras pripremali meni od šest slijedova, salatu, hladno i toplo predjelo, juhu, glavno jelo s prilogom i desert, i to svakom članu žirija servirano na njegovom tanjuru.
Svaki par je morao poslužiti 66 tanjura, a za pripremu hrane su imali 120 minuta.
Večeras su njihova jela kušali i gosti restorana, kandidati koji su se natjecali tijekom proteklih 15 tjedana.
No oni nisu ocjenjivali finaliste.
Zaslužena pobjeda
Moira i Zdravko su žiriju servirali srce artičoke, salatu od lisički, smotanu hobotnicu, gustu juhu od povrća, teleći but u kelju i vidovčansku hajdinu gibanku.
Martin i Kristijan su pripremali avokado sa škampima, egzotičnu salatu, rižoto od kunića, juhu od patlidžana, biftek s tartufima i tagliatelama i tortu od jabuke.
– Martin i Kristijan su definitivno zaslužili pobjedu. Pokazali su znanje i želju i naučili su puno, a to je bit ovog showa – zaključio je Pažanin četvrtu sezonu kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan-kuhaj!’.