U ponedjeljak uvečer na setu showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ Arsen i Željan osvojili su svega tri boda za tatarski biftek i paštetu od pilećih jetrica, dok su Sanja i Morena dobile najbolje ocjene dana, ukupno 22. Svejedno, žiri nije zadovoljan činjenicom da natjecatelji ne slušaju njihove savjete kod pripreme jela.
– Jeste li stavili začine? A jel’ u receptu piše da u džem od luka ide timijan? Jeste li u paštetu stavili lovorov list? Jesam li pokazao kako se riba maslac? – ponavljao je Tomislav Špiček jedna te ista pitanja kod kušanja, pokušavajući izvući iz natjecatelja razlog zbog čega nisu čitali recepte s razumijevanjem i pitali ga za savjete ako im nešto nije bilo jasno.
– Meni je to glupo! Imate mentora, s vama je non-stop. Imate namirnice i imate začine. Onda pitajte zašto se koristi ovaj začin, zašto ovo, zašto ono! Mislim, to je meni bez veze – da imate mentora, a ne pitate. Ovako nikome od vas ne treba mentor! Najbolje da si lijepo sami kuhate i mijenjajte recept – kazao je natjecateljima Ivan Pažanin, dok je Špiček još jednom napomenuo kako se natjecatelji prema žiriju trebaju ponašati kao da su gosti njihovih restorana, a probleme koje su imali u kuhinji ih ne zanimaju.
– Pravdanja se događaju u kuhinji. To nije boca vina koju lako možeš zamijeniti ako se gostu ne sviđa. Hrana, ako jedanput dođe na stol, a gost njome nije zadovoljan, teško je to ispraviti drugim jelom. Ostaje i isprika i pokušaj da gosta pridobiješ da dođe drugi put – objasnio je Špiček natjecateljima u čemu je kvaka.
I dok su Arsen i Željan od Žakline Troskot i Pažanina dobili jedinice za uništen tatarski biftek s previše majoneze te paštetu s naknadno dodanim uljem, Sanja i Morena bile su za bod bolje od Zdravka i Moire.