HLADNE večeri pod dekicom toplije su uz bijelu čokoladu

Osim tradicionalnog cimeta i muškatnog oraščića, topla bijela čokolada je poput praznog slikarskog platna na kojem pomoću začina i dodataka slikate jestivo remek-djelo.

U toplu čokoladu, uz punomasno mlijeko u kojem ste rastopili bijelu čokoladu, dodajte i pola decilitra likera Bailey’s te ga ukrasite mrvicama crne čokolade za slatku irsku čokoladu. Ostatke pečene bundeve izblendajte u pire te dodajte bijeloj čokoladi koju ste otopili u mlijeku. Dodajte cimet, ekstrakt vanilije, mljeveni đumbir i malo kardamoma te ukrasite šlagom.

Ako vam je dosta zime, lakše ćete je podnijeti ako u omiljenu bijelu čokoladu umiješate četvrtinu žličice lavande ili 200 g odmrznutih jagoda ili malina. Kako biste naglasili okus čokolade, poželjno je i dodati prstohvat soli ili malo ruma. Ako vam je dosta običnog mlijeka, čokoladu otopite u kokosovu, bademovu ili kombinaciji mlijeka i slatkog vrhnja., pišu 24sata.hr

Za ukrašavanje slatkog napitka posegnite za bojom za hranu te njome obojite šećer kojim posipajte šlag ili ukrasite rub čaše ili šalice. Osim šećera i šlaga, bijelu čokoladu ukrasite i marshmallowom (sljezovim kolačićima), šarenim konfetima, slatkim srcima, pepermintom, izmrvljenim keksima, štapićem cimeta ili preljevom od karamela ili jagoda.

Posebno ukusno je i zamrznuto bobičasto voće na vrhu šlaga ili direktno na čokoladi.

Ljubavni napitak

SASTOJCI: 2 šalice mlijeka, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 110 g bijele čokolade, 110 g krem sira, 2 žlice sirupa od jagode, šlag ili mini sljezovi kolačići

PRIPREMA: Zagrijte mlijeko, dodajte vaniliju i sir. Miješajte dok se ne otopi pa umiješajte usitnjenu čokoladu. Dodajte sirup od vanilije, promiješajte, ulijte u čaše i ukrasite šlagom ili sljezovim kolačićima.

Ledena Kraljica

SASTOJCI: 4 šalice (od 2 dl) kokosovog mlijeka, 200 g bijele čokolade, 3 žlice šećera, 1/4 žličice cimeta, šlag

PRIPREMA: U tavi zagrijte mlijeko i slatko vrhnje te otopite čokoladu. Stalno miješajući dodajte od 2 do 3 kapi plave boje za hranu te ekstrakt vanilije i peperminta. Poslužite uz sljezove kolačiće.

Bijela čokolada

SASTOJCI: 4 šalice (od 2 dl) kokosovog mlijeka, 200 g bijele čokolade, 3 žlice šećera, 1/4 žličice cimeta, šlag

PRIPREMA: U tavi zagrijte mlijeko i slatko vrhnje te otopite čokoladu. Stalno miješajući dodajte od 2 do 3 kapi plave boje za hranu te ekstrakt vanilije i peperminta. Poslužite uz sljezove kolačiće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije