RECEPT Jeste li isprobali ‘trostruki užitak?’

Fini biskvit s orasima, puno kreme, Petit keksi, samo su neki od razloga da slasno zagrizete u ovaj kolač čiji je recept objavljen na portalu Slatki svijet.

Sastojci:

BISKVIT S ORASIMA:
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice glatkog brašna

KREMA:
6 žumanjaka
200 g šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
700 ml mlijeka
200 g margarina sobne temperature
100 g mliječne čokolade

ČOKOLADNA GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
2 žlice vode

OSTALI SASTOJCI ZA NADJEV:
Petite beurre keksi
mlijeko za namakanje keksa
malo ruma

Priprema

Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe, krušne mrvice i brašno pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi do 180 °C.

Za pripremu kreme žumanjke izmiksajte sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žumanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Ohlađenu kremu izmiksajte s margarinom sobne temperature pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.

Ohlađeni biskvit premažite svijetlom kremom. Preko kreme posložite kekse namočene u mješavinu mlijeka i ruma. Kekse premažite čokoladnom kremom pa cijeli kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Kolač prije posluživanja dobro rashladite.

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije