RECEPT Jeste li isprobali ‘trostruki užitak?’

Fini biskvit s orasima, puno kreme, Petit keksi, samo su neki od razloga da slasno zagrizete u ovaj kolač čiji je recept objavljen na portalu Slatki svijet.

Sastojci:

BISKVIT S ORASIMA:
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice glatkog brašna

KREMA:
6 žumanjaka
200 g šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
700 ml mlijeka
200 g margarina sobne temperature
100 g mliječne čokolade

ČOKOLADNA GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
2 žlice vode

OSTALI SASTOJCI ZA NADJEV:
Petite beurre keksi
mlijeko za namakanje keksa
malo ruma

Priprema

Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe, krušne mrvice i brašno pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi do 180 °C.

Za pripremu kreme žumanjke izmiksajte sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žumanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Ohlađenu kremu izmiksajte s margarinom sobne temperature pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.

Ohlađeni biskvit premažite svijetlom kremom. Preko kreme posložite kekse namočene u mješavinu mlijeka i ruma. Kekse premažite čokoladnom kremom pa cijeli kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Kolač prije posluživanja dobro rashladite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije