Ima li što bolje od tople juhice kad je vani hladno…Ako ubacite i kobasicu, iznenadit ćete se
Broj osoba: 4
Sastojci
450 grama kobasice po vašem izboru (najčešće se stavlja bratwurst)
650 grama tikvica (narezane na komade od otprilike 2.5 cm)
200 grama smeđe, skuhane riže
1 litra pilećeg temeljca
1 srednji luk
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
1. Ulijte malo maslinovog ulja u doboki lonac i stavite na srednju vatru. Kad je ulje toplo, dodajte kobasicu i pržite dok nije smeđa s obje strane.
2. Izvadite kobasicu i narežite ju. Za to vrijeme, ubacite luk i malo soli i pržite u istom loncu, povremeno miješajući, dok ne postane mekan i proziran.
3. Dodajte tikvicu, pokrijte i kuhajte otprilike 5 minuta.
4. Maknite poklopac, vratite narezanu kobasicu u lonac i još ju malo popržite. Umiješajte rižu, neka se i ona malo prži na ulju, nakon čega dodajte pileći temeljac i pojačajte vatru.
5. Dok juha kuha, povremeno promiješajte. Po potrebi dodajte soli i papra.
Umjesto tikvice, možete staviti krumpir, grah, grašak. Ako ste prije skuhali kobsicu, samo ju narežite ui ubacite, te preskočite prvi korak.