Lazanje su posebno omiljeno jelo kod djece, ali kao i kod pizza, samo mašta vam je granica kada je riječ o sastojcima koje možete kombinirati.
Iskoristite suhe dan i krenite na proplanke, daleko od prometnica i uberite mlade koprive je rupravo su one glavi sastojak ovih lazanja. Za to će vam biti potrebne rukavice, jer iako je zdravo kada vas kopriva opeče, bol zna biti neugodna. Ali vrijedi truda za ovo slasno i vrlo zdravo jelo. Ipak, mlada kopriva će prema vama biti mnogo nježnija nego njeni, stariji listovi.
Sastojci
Mlade koprive
Špinat
Listovi za lazanje
Bešamel umak
Češnjak
Priprema
Koprivu blanširajte i pripremite je kao što pripremate kremasti špinat. Pomiješajte je sa špinatom ako nemate dovoljno kopriva da punjenje bude izdašnije. U vatroslatlnu ili keramičku posudu slažite red listova za lazanje pa red kopriva i špinata. Stavite po želji bešamela između svakog lista. Kako vam lazanje ne bi ostale suhe i sirove, možete ih natapati umakom od rajčice s češnjakom. Kada ste potrošili svu koprivu, bešamel zalijte preko zadnjeg lista lazanje i naribajte sir.
Pecite u pečnici dok se ne zapeče.
U slast!