Svladajte pripremu domaće juhe od rajčice i uživajte u njenom punom okusu. Osim što je vrlo zdrava, odličan je i zasitan prilog i najmlađim članovima obitelji ,pišu 24sata.hr.
Sastojci:
400 g pelata
stapka celera
1⁄2 crvenog luka
češanj češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
žličica šećera
1,5 žličica sušenih rajčica
sol
mljeveni šareni papar
crveni bosiljak
listići bosiljka za ukras
temeljac
150 g tjestenine za juhu
Korak 1: Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk i celer. Zatim dodajte protisnuti češnjak, sjeckane pelate, sušene rajčice, šećer, sol, papar i listić bosiljka.
Korak 2: Pirjajte oko 15 minuta pa usitnite štapnim mikserom. Dodajte oko pola litre temeljca i vratite juhu na vatru dok ne zakuha.
Korak 3: Ubacite tjesteninu i kuhajte ‘al dente’. Pokapajte s malo ulja, pospite mljevenim paprom, bosiljkom i po želji pinjolima.