Mnogi u ovim vrućim, sparnim danima, osvježenje traže u hladnim i osvježavajućim komadima slasne lubenice.
Ma koliko je voljeli jesti, topla neće pružiti takvo osvježenje kao kada je dobro rashlađena.
Kako ubrzati proces i rashladiti lubenicu što prije?
Neki će reći da je najbolje cijelu lubenicu potopiti u hladnu vodu s dodatkom leda. Ali postoji jednostavniji, brži i praktičniji način.
Osim što ćete na ovaj način uštedjeti prostora u hladnjaku, brže ćete je rashladiti. Poštedjet ćete se i dodatnog posla svaki put kada netko od ukućana zatraži komad slatke i ukusne lubenice.
Pogledajte video i naučite kako jednostavno narezati lubenicu u tek 30- ak sekundi ili manje, a zatim je tako narezanu stavite u hladnjak ili kratko u zamrzivač. Manji komadi brže će se rashladiti.
Ako vam dolaze gosti i želite ih poslužiti s nečim primjerenim ljetnim vrućinama, kockice lubenice namočite u votku s voćnim okusom ili neki liker, a hladne osvježavajuće kockice omotane komadima pršuta i uz poslužene bruskete te slani sir u aromatiziranom začinskom bilju, bit će prava poslastica za sve.
U slast!