Okusne senzacije i ružičasta vina, osobita atmosfera, puno duha, znanja, savjeta i preporuka ispunilo je u srijedu čakovečki restoran Trattoria Rustica.
Prvi put u povijesti Hrvatski Sommelier Klub je u Međimurju održao tematsku vinsku radionicu, a u Čakovec su stigli Franjo Francem, Darko Lugarić i Mario Meštrović, glasoviti sommelieri i predavači HSK.
Nedoživljenom broju gostiju i sudionika u nekoliko je minuta predstavljena bit postojanja i načini djelovanja Hrvatskog Sommelier Kluba, a potom su se sve koncentracije usmjerile na ružičaste perjanice Međimurja, Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Taj se dio večeri ne opisuje, to se mora i isplati doživjeti! Sva su kušanja bila tajna, “na slijepo”, a takav pristup jamči ležernost i otvorenost u komentarima, osvrtima i analizama kao i ono najvažnije – bezbrižan izbor vina dana/večeri za svakog ponaosob.
Kušana su vina Cmrečnjak, Aleksandrović, Galić, Iločki Podrumi, Štampar, Belje, Pinkert, Lovrec, Dvanajščak-Kozol, Stina, pjenušac Tomšić i ekstra izdanje Pinota sivog slovenske vinarije Rodica.
Najviše podignutih ruku na kraju večeri osvojile su ružice (ovim redom) vinarije Lovrec, Galić i Belje. Velik, doista velik pljesak u HSK su odnijeli gospoda Francem, Lugarić i Meštrović, a ono preostalo i na bis ostalo je u Čakovcu za organizaciju tima iz studija Reci Da, domaćine u restoranu, tehničku pomoć Hortus Croatiae i publiku iz Đurđevca, Koprivnice, Varaždina, Zagreba i cijelog Međimurja.
TEKST: Ivan Goričanec
FOTO: Denis Perčić
Okusne senzacije i ružičasta vina, osobita atmosfera, puno duha, znanja, savjeta i preporuka ispunilo je jučerašnju več…
Posted by Reci Da – Design studio on 11. veljače 2016