Stavite kvasac u 1 dl mlakog mlijeka s malo šećera da se diže. U međuvremenu u jednoj posudi umutite 3 jaja, 1 dl ulja, 3 žlice ruma, 2 dl mlijeka, 12 dag šećera i koricu 1 limuna.
U drugu zdjelu stavite 1 kg brašna, uzdigli kvasac i mješavinu s jajima pa dobro izmijesite.
Ako vam je tijesto žilavo, dodajte malo mlijeka. Ostavite da se diže 30 do 45 minuta. Razvaljajte na debljinu od centimetar i pol pa kalupom ili čašom izradite krafne.
Rasporedite ih na pobrašnjen lim i ostavite da se dižu pola sata. Pržite ih u vrućem dubokom ulju (1 litra) tako da ih sa svake strane pržite po 2-3 minute.
Da bi nastali karakteristični prstenovi, smijete ih okrenuti samo jedanput.
Pekmez od marelica uobičajen je za krafne, no bilo kakvo punjenje stavite u dresirnu vrećicu pa ga uštrcajte u toplu krafnu. Pospite šećerom u prahu. Dobar tek!