Jednostavan recept za tradicionalni božićni kruh. Evo kako napraviti – cvibok

U brašno dodati maslac narezan na manje kockice i sjediniti ga s brašnom, dodati prašak za pecivo, nasjeckane orahe, čokoladu i voće, zatim umiješati jaja sa šećerom

Sastojci:

4 jaja

400 g oštrog brašna

prašak za pecivo

120 g maslaca

200g sjeckanih oraha, čokolade i kandiranog voća po želji

Priprema:

Izmiksati jaja sa šećerom. U brašno dodati maslac narezan na manje kockice i sjediniti ga s brašnom, dodati prašak za pecivo, nasjeckane orahe, čokoladu i voće, zatim umiješati jaja sa šećerom. Zamijesiti tijesto, podijeliti ga na dva dijela, oblikovati kruščiće i peći oko 40 minuta na 150 stupnjeva.

U slast!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije