U Varaždinu otvoren restoran Bedem – utvrda vrhunske hrane

Na gastronomskoj karti grada Varaždina od danas, 17. kolovoza, ‘ucrtan’ je restoran Bedem – utvrda vrhunske hrane. Restoran su otvorili dva vrhunska kuhara ovog kraja Anđelko Levanić i Zlatko Novak, obojica okićena titulom državnog prvaka u kuharstvu, medaljama s kulinarskih Olimpijada i Svjetskog kulinarskog kupa.

U povijesti varaždinskih restorana ovo je prvi puta da su dva kuhara zajedno otvorili gastronomski objekt.

Jela koja će se pripremati bazirat će se na originalnim lokalnim receptima uz maštovitu uporabu najboljih namirnica ovih krajeva (vidovečko zelje, zagorski puran, bučino ulje..).

Kuhinja će biti temeljena na tradiciji lokalnih jela i namirnica oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripremi hrane.

– Iako smo se teško odlučili na ovaj iskorak, htjeli smo nešto više. S namirnicama ne želimo eksperimentirati već želimo tradicionalnoj kuhinji dati moderniji ‘štih’, osvježiti ga – istaknuo je Anđelko Levanić, poznatiji kao Đelac.

Povoljne cijene i bogata gastronomska ponuda zasigurno će ovu utvrdu učiniit prepoznatljivom na širem području.

Gurmani će moći uživati u bogatoj ponudi: hladna predjela (primjerice zagorska zakuska, domaći namazi..), juhe, topla predjela (mlinci, štrukli..), glavna jela (biftek, puretina, pačetina pripravljena na razne načine..) rižota, tjestenine, pizze, salate te neizostavni deserti (pana cotta, knedli i još mnogo toga).

Restoran će biti otvoren od 8 do 23 sata, od ponedjeljka do nedjelje, a nalazi se u neposrednoj blizini Staroga Grada, u Nazorovoj 9.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije