Doručak je najvažniji obrok u danu i nije svejedno što jedemo.
Pametni izbor namirnica za doručak osigurat će nam dovoljno energije do ručka, ali i osigurati našem organizmu potrebne nutrijente. Na portalu Yahoo svojim čitateljima savjetuju da svakako biraju najzdraviji doručak – mediteranski!
Doručak bi trebao uključivati i voće i povrće, ali ono što nas je pomalo iznenadilo – morske plodove. Evo nekoliko prijedloga…
Omlet s povrćem
Pola šalice usitnjenog špinata, tri jušne žlice maslinova ulja, četvrtinu šalice sitno sjeckane crvene paprike i luka, dva jaja i malo svježeg bosiljka. To vam je potrebno za pripremu ovog omleta. Zagrijte tavu, pazite da ne bude prevruće, na nju izlijte žlicu maslinova ulja. Zatim dodajte špinat, crvenu papriku i luk i miješajte dok povrće ne omekša. Oko pet minuta. Povrće zatim izvadite sastrane.
Preostale dvije žlice maslinova ulja ulijte u tavu i zagrijte. Dodajte jaja koja ste prethodno umutili i zavrtite tavu tako da se rasporede po njoj poput palačinke. Dodajte povrće koje ste maloprije pripremili na polovicu omleta, a zatim pažljivo savijte drugu polovicu preko povrća i poslužite na tanjuru ukrašeno bosiljkom.
Avokado i mini rajčice u “zdjeli” od kruha
Potrebni sastojci su: pola nasjeckanog zrelog avokada, žličica soka od limuna, malo ribljeg umaka, pita bread ili slično pecivo, pola šalice mini rajčica, 2 žličice maslinovog ulja, na vrh noža morske soli. Pomiješajte avokado, limunov sok i riblji umak te sve zgnječite vilicom. Smjesu rasporedite na obje polovice peciva, rasporedite rajčice i pokapajte maslinovim uljem. Po želji posolite i doručak je spreman.
Sendvič s dimljenim lososom
Za ovaj sendvič potrebna vam je jedna žlica krem sira, pecivo, po želji šnite dimljenog lososa, 3 tanke kriške krastavca, jedna kriška crvenog luka, žličica kapara. Pecivo namažite sirom te posložite sastojke i doručak je spreman.