Nema tko ne voli tortilje, a vi ćete uz ovaj jednostavan recept oduševiti sve na sljedećem ručku...
Meksička hrana savršen je odabir za
ručak koji servirate široj obitelji ili nekome koga želite
impresionirati, a tortilje su najjednostavnije jelo iz
te intrigantne kuhinje.
Umjesto da stojite nekoliko sati nad štednjakom, već za
četrdesetak minuta moći ćete uživati u okusima koji su nastali
stapanjem nekoliko jednostavnih začina.
Najbolje u vezi ovih tortilja jest da neće odmah otići u vaš
struk i bedra jer ćete koristiti mljeveno meso s udjelom
masti od 5 posto, kvalitetno maslinovo ulje i sir.
Evo kako napraviti meksičke tortilje tako da više nikada ne
pomislite na naručivanje istih.
Vrijeme pripreme: 30-40 minuta
Broj osoba: 6
Sastojci
12 tortilja
3 žlice maslinovog ulja
1 luk
1 zelena paprika
500 grama mljevenog mesa
2 režnja češnjaka
1 čajna žličica kima
2 čajne žličice fajita začina
2 žlice pirea od rajčice
konzerva graha
30 ml vode
Dodaci
nasjeckane crne masline
75 g cheddar sira
20 g korijandra
Kako pripremiti tortilje?
Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva i namastite protvanj u koji će
stati sve tortilje. Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje
i popirjajte zelenu paprik i luk da omekšaju. Dodajte meso
i pojačajte vatru kako bi poprimilo smeđu boju. Dodajte ostale
sastojke i mješajte povremeno.
Dodajte meso na svaku tortilju i zarolajte ih. Stavite ih na
protvanj i na tortilje rasporedite sir i masline. Pecite
15-20 minuta, dok tortilje ne poprime zlatnu boju.
Na kraju pospite korijandar i poslužite umake po želji
(salsa, vrhnje..).