Ova dvodnevna manifestacija započela je u subotu, 29. rujna, kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda koja su slijedećeg dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije 48. Branje grozdja.
Natjecanjem petog kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom
‘Kuharski kup Slavka Večerića’, završeno je trinaesto izdanje
Hrvatskog kuharskog kupa. Po prvi puta
natjecanje Hrvatskog kuharsko kupa održano je u Pregradi, rodnom
mjestu Slavka Večerića, proslavljenog hrvatskog
kuhara koji nas je nažalost zauvijek napustio krajem prošle
godine.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u subotu, 29. rujna, kada
su sudionici počeli pripremali tri slijeda koja su slijedećeg
dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije
48. Branje grozdja.
Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od puretine,
bunceka, kukuruza i hrena, glavna jela od svinjskog kotleta,
gljiva i krumpira te deserte od jabuka, buče, kestena i grožđa.
Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača
HKS-a Zlatko Sedlanić, Grozdana
Bohorč i Erich Glavica.
Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Marin Pozder
iz restorana Bedem iz Varaždina koji je
pripremio najbolje predjelo i glavno jelo dok je u desertu za
nijansu bolji bio Dario Špehar iz Hotela
Plitvice na Plitvičkim jezerima. Treće mjesto pripalo je još
jednom predstavniku iz Varaždina, Ivanu Tomasu
iz restorana Fontana Crnković.
Svečanost proglašenja najboljih u ovoj sezoni Hrvatskog kuharskog
kupa, održat će se sredinom listopada u Koprivnici, dok će nova
sezona Hrvatskog kuharskog kupa započeti krajem godine.
Ukupni poredak 13. Hrvatskog kuharskog kupa
1. Marin Pozder – Restoran Bedem, Varaždin 214,33
2. Dario Špehar – Hotel Plitvice, Plitvička jezera 209,33
3. Ivan Tomas – Restoran Fontana Crnković, Varaždin 189,00
4. Antonio Bukvić – Chef.hr 188,33
5. Tina Đerek – Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije
172,00
6. Antonio Vrabec – Srednja škola Zabok 57,67
7. Janko Ključariček – Srednja škola Pregrada 55,33
8. Petra Plečko – Srednja škola Pregrada 50,67