AROMATIZIRANO MESO

Sasvim novi okusi – isprobajte meso s karameliziranim lukom

S vremena na vrijeme bitno je našim okusnim pupoljcima otkriti nešto sasvim novo i nepoznato...

Od luka zaziru mnogi pa tako često propuštaju njegovo veličanstvo
– karamelizirani luk.Savršeno ide u mnoštvo kombinacija
pa ga mžete tako servirati uz bruskete, tost, u umacima za
tjesteninu i meso. 

Mi ćemo se baviti posljednjom opcijom, a predstavljamo vam
svinjeće medaljone s karameliziranim lukom. 

Sastojci: 

ulje
svinjetina (količina po želji)
sol
papar
luk
voda
šećer
balzamični ocat

Svinjeće medaljone namažite s malo ulja, solju i paprom. Uljke
zagrijte na tavi, a možete koristiti i maslinovo za posebniji
okus. Popecite medaljone od smećkaste boje, a za to vrijeme luk
pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Kada lagno potamni
dodajte šećer i balzamični ocat te pirjajte na vrlo
laganoj vatri desetak minuta.

Dodajte luk u tavu s mesom i malo vode te pustite da se zajedno
krčkaju neko vrijeme odnosno dok voda ne ispari.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije