Što je avokado? Kakva svojstva ima? Donosimo vam sve što vas zanima o avokadu – jednom od najzdravijeg voća...
Avokado je jedno od najneobičnijih ali i najzdravijeg voća na
svijetu, ali neki ga pak smatraju povrćem jer se najčešće nalazi
u slanim jelima. Dolazi iz Srednje i Južne Amerike pa mnogi za
njega nisu ni čuli do nedavno. Cijeli plod avokada sastoji se
isključivo od masti – vrlo neobično za voće buduće da je ono
najbogatije ugljikohidratima. Također, bogat je vitaminom E,
kalijem I vitaminom C – uz to bitno je napomenuti kako smanjuje
razinu kolesterola u krvi.
Svojim izgledom, okusom i bogatstvom vitamina i
bjelančevina, avokado je postao jedna od najpoznatijih namirnica
– sve zahvaljujući Instagram influencerima i food blogerima.
Kruškastog je oblika, a kada se prepolovi u jednoj polovici ostat
će velika okrugla sjemenka koja se ne jede.
Za pripremu jela važno je napomenuti da avokado ne može stajati
dugo u hladnjaku, stoga je najbolje iskoristiti ga što
prije, pogotovo nakon što ste ga načeli. Donosimo vam nekoliko
jela koje možete pripremiti s tim vrlo interesantnim voćem.