Isprobajte eggnog koji će vas osvojiti mirisima i teksturom...
Tradicionalni američki napitak polako osvaja i Europu, a tko
bi odolio spoju alkohola i mirisnog muškatnog oraščića?
Bilo je potrebno neko vrijeme da eggnog izađe iz okvira SAD-a iz
razloga što se u njemu koristi velika količina jaja. Međutim,
jednom kada ga okusite shvatit ćete zašto je već uobičajen gost
zimskih i blagdanskih tuluma.
Za američki eggnogg trebate:
4 žutanjka
70 g šećera
400 ml punomasnog mlijeka
šalica vrhnja
80 litara bourbona
žličica ribanog muškatnog oraščića
4 bjelanjka
U posudi izmiskajte žutanjke dok ne dobiju nešto svijetliju boju,
a zatim dodajte šećer. Ponovno izmiksajte pa dodajte mlijeko,
vrhnje, bourbon i muškatni oraščić te
promiješajte. Bjelanjke istucite te dodajte jednu žlicu
šećera dok ih miksate. Dodajte bjelanjke u smjesu sa
žutanjcima.
Eggnog možete pustiti da se ohladi ili ga možete skuhati. Na
visokoj temperaturi prokuhajte zajedno vrhnje, mlijeko i muškatni
oraščić i pustite da zakuha. Maknite s vatre te dodajte vruću
smjesu u posudu sa šećerom i jajima. Promiješajte i ponovno
prokuhajte, a zatim maknite s štednjaka i dodajte bourbon.