ZA CIJELU OBITELJ

Blagdanska torta bez pečenja oduševit će cijelu obitelj, a gotova je začas

Zašto prljati pećnicu i protvan, ako možemo dobiti ovakav desert bez muke...

Božić nije Božić bez prepunog blagdanskog stola, a to
može mnogima zadati glavobolje. Srećom,
postoje recepti za koje ne moramo napraviti kaos u
kuhinji, a oduševit će sve generacije. 

Jedan takav je i ova čokolada torta bez pečenja koju mogu
napraviti i najveći kulinarski amateri. 

Sastojci: 

maslac
225 grama čokolade
225 g slatkog punomasnog vrhnja
2 žličice mljevenog espressa
1/4 žličice soli
kakao

Priprema

Manji i dublji protvan namastite maslacem i obrubite papirom za
pečenje. 

Malo otopite čokoladu na laganoj vatri, a u drugi lončić srednje
veličine zagrijte vrhnje. Dodajte espresso i dobro promiješajte s
vrhnjem. Kada je vrhnje vruće, maknite s vatre i dodajte malo
soli. 

Lagano otopljenu čokoladu dodajte u vrhnje i polako miješajte
čitavo vrijeme. Smjesta mora biti potpuno ujednačena i svi se
sastojci moraju stopiti. 

Kada dobijete takvu masu sve prelijte u pripremljeni
protvan željene veličine (što je veći protvan to će tanje biti
kriške torte). Prekrijte najlonskom folijom i stavite u
frižider na par sati, a idealno preko noći. 

Pri serviranju možete posipati tortu kakaom ili mrvicama,
ukrasiti je božićnim zvjezdicama ili bilo čime drugim. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije