U finalnom natjecanju bila su čak dva Varaždinca, Zlatko Novak i Ivan Tomas...
U sklopu Sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom
velesajmu današnje cjelodnevno kuharsko natjecanje,
održano u dva kruga, iznjedrilo je najboljeg od najboljih.
Dobitnik prestižne nagrade i prijelazne skulpture CRO TOP
10 je Zlatko Novak kuhar iz
varaždinskog restorana Bedem. Zlatko je u jakoj konkurenciji
uspio obraniti dvostruki naslov te se po treći puta za redom
okititi ovom titulom.
CRO TOP 10 je pozivno natjecanje, a svoj poziv sudionici su
zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom
kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i
međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko
udruženje kuhara) poput Kulinarske
olimpijade ili Svjetskog kulinarskog
kupa. Na kulinarskom poligonu Hrvatskog kuharskog saveza
u sklopu Sajma danas su se demonstrirale zavidne kuharske
vještine, znanje, umijeće, brzina i spretnost.
Od 10 do 19 sati osmero hrvatskih kuhara borilo se za titulu
najboljeg, pripremajući jela na zadane namirnice u
kvalifikacijskom dijelu te na nepoznate namirnice u finalnom
dijelu. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji u samo
60 minuta pripremili svoja jela, stručni je ocjenjivački sud u
sastavu Miro Dolovčak, Marija Kuzminski i Gostimir Dragić bodovao
i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušli su u
finale.
U finale su se plasirali dvoje Varaždinaca, spomenuti Zlatko
Novak te Ivan Tomas iz restorana Fontana
Crnković, a njima se priključila mlada Ana-Marija Stanković,
dvostruka pobjednica Hrvatskog kuharskog kupa.
Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s
namirnicama koje su saznali tek ulaskom u kuhinju. Pobjedničku
prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske nagrade uručili su im
članovi Ocjenjivačkog suda HKS-a i Olivera Majić, zamjenica
gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.