Od ovog proljeća u poznatom restoranu Verglec u ponudi su i odlična jela s roštilja na drva, pripremljena na leskovački način. Morali smo isprobati!
Restoran Verglec jedno je od nezaobilaznih
mjesta kada se priča o turističko-ugostiteljskim obilježjima
grada Varaždina.
Otvoren 2011. godine, na lokaciji duge ugostiteljske tradicije
(restorani/gostionice Ambasada, Šibenik,
Grenadir nalazili su se na istom prostoru), kao
mjesto na kojem se može odlično pojesti i odmoriti, restoran
Verglec od početka se nametnuo kao jedno od najpopularnijih
mjesta u gradu Varaždinu.
Od ove godine, ponudu restorana obogatila je prava roštiljska
klopa i to pravi leskovački roštilj, s
kuharom koji ima bogato iskustvo.
Kako se dobar glas o dobrim ćevapima i steakovima daleko
čuje te kako biste se lakše odlučili gdje skoknuti na gablec,
ekipa Varaždinskog.hr uvjerila se
jučer osobno kako to izgleda. Jednostavno smo morali isprobati
kakvog su okusa jela s pravog roštilja na drva.
Isprobali smo tako gurmanske pljeskavice, ćevape,
uštipke, punjene lungiće, ali i odreske,
rumpsteak, odličan teleći odrezak i
naravno beefsteak. I sve je bilo odlično, plate su
planule, uz priloge raznolikog povrća, šampinjona i krumpira.
Odmah smo osjetili duh dobrog roštilja i još boljih gableca!
Spomenimo i da je restoran Verglec od 5. do 15. travnja u
akciji Okusi varaždinskog kraja, pa
možete kušati i tradicionalne varaždinske specijalitete,
po cijeni od 80 kuna, za one koji
možda nisu ljubitelji roštilja.
Uglavnom, postoji mnogo razloga za posjetiti restoranu Verglec i
njihovu prekrasnu terasu tijekom proljeća, ali i cijele godine.
Stoga, planirate li krstitke, poslovne sastanke, team buildinge,
poneku svadbu ili bilo što zahtijeva jako puno jako fine hrane,
ne libite se nazvati Verglec i doslovno omastiti brk. Ovdje se
stvarno dobro jede!