To što su izuzetno brzo gotove, ne umanjuje njihov značaj na stolu...
Pečene tikvice mogu biti samo glavno jelo, a u to ćete se
uvjeriti kada ih, primjerice, servirate s komadom mesa, pa
shvatite da ste ih pojeli, a meso je ostalo.
Za ispeći tikvice na žaru treba vam maksimalno 20 minuta vremena,
a ovo su sastojci koje ćete pritom koristiti. Za dvije osobe
pripremite:
4 manje tikvice
žlicu maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
papar, sol, chilli,
timijan
peršin list
pola limuna
Priprema:
Ako su tikvice domaće ne morate ih guliti, a ako nisu ogulite ih.
Po dužini ih narežite, pazeći da su debljine otrpilike pola
centimetra. Posloite ih i ostavite par minuta da puste vodu.
Zagrijte grill tavu i posložite tikvice. Smanjite vatru i pecite
ih sa svake strane dvije-tri minute pa prebacite na
tanjur. Pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok i
začine te prelijte preko tikvica.
Uz ovako pečene tikvice odlično ide svježi sir s kiselim vrhnjem
i mladim lukom. Želite li ‘podebljati’ obrok, na grill tavi na
kojoj ste pekli tikvice ispecite pileća prsa.