POPULARNA DIJETA

Skandinavska Sense dijeta: Recepti za curry s piletinom i tortilju s junetinom

Bez brojenja kalorija i zabranjenih namirnica moguće je izgubiti kilograme. Zato vam dosimo recepte iz bestselera 'Skandinavska Sense dijeta'...

‘Skandinavska Sense dijeta’ nudi novi način gubitka i
zadržavanja kilograma. Prestanite zbrajati kalorije i
neprestano vagati hranu.

Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke. Ionako je
malo dijeta koje rezultiraju trajnim gubitkom kilograma.
‘Skandinavska Sense dijeta’ nudi alternativu – provjeren i
testiran način prehrane utemeljen na zdravome razumu. Način
prehrane kojim se stari kilogrami neće vratiti. 

Suzy Wengel, autorica dijete, svojom je metodom
smršavjela 40 kilograma. Suzy ima četrdeset godina,
nutricionistica je i majka je petero djece. Isprobajte recepte iz
knjige: 

Jušna curry piletina s rižom

½ maloga luka
1 mali  poriluk
½ češnja češnjaka
2 žličice curryja u prahu
½ žličice mljevenoga kima
1 žlica  maslinova ulja
150 g piletine
300 ml pilećega temeljca
½ žličice sušene majčine dušice
1 mala  rajčica
½ crvene paprike
½ žličice soli malo papra
2 žličice kukuruznoga škroba razmućenoga u 50 ml hladne
vode
40 g riže
30 ml slatkoga vrhnja (38 % m.m.)
peršin ravnih listova za ukras

Priprema:

Luk nasjeckajte, a poriluk i češnjak narežite. Curry  u
prahu i kim zagrijte u tavi  s debelim dnom da
zamirišu. Dodajte maslinovo ulje, luk, poriluk i
češnjak te pržite dok  luk  ne omekša.

Piletinu nasjeckajte i dodajte je u tavu. Neka posmeđi sa
svih  strana, a onda joj dodajte temeljac i majčinu dušicu.
Poklopite juhu i pustite da na slaboj vatri  kuha
oko 20 minuta.
 
Rajčicu i papriku izrežite na kockice i stavite ih u juhu.
Začinite solju i paprom te juhu zgusnite kukuruznim škrobom. U
posebnoj posudi skuhajte rižu. Zagrijte juhu da bude dovoljno
vruća i dodajte joj vrhnje. Na  vrh stavite rižu  i
ukrasite grančicama peršina.

Što bi trebalo biti na tanjuru: Porcija juhe s
rižom ukrašena peršinom. Vrijeme pripreme oko 30 minuta.

Tortilja s pečenom junetinom

UMAK OD MANGA:

20 g mango chutneyja
30 g majoneze
½ žličice curryja u prahu sol i papar po želji
1 mrkva
1 velika tortilja, najbolje integralna, oko 70 g
25 g miješanih listova salate
50 g mahuna
30 g kiselih krastavaca
150 g pečene junetine narezane na trakice

Za umak pomiješajte mango chutney, majonezu i curry  u
prahu. Začinite solju  i paprom. Mrkvu izrežite na štapiće.
Položite tortilju na dasku za sjeckanje i namažite je s
pola  umaka. Na  vrh stavite listove salate, povrće i
june- tinu, dodajući ostatak umaka u sredinu. Ukrasite divljim
češnjakom. Jedan kraj  tortilje preklopite da posluži
kao  osnovica, a zatim i dvije  stranice tako da
oblikuje omotnicu.
 
Što bi trebalo biti na tanjuru: Tortilja napunjena šakom
povrća, šakom mesa i s malo  mango umaka. Vrijeme pripreme
oko 10 minuta.

Zeleni smoothie

100 g zamrznutoga pasiranog špinata
150 g zamrznutih jagoda
200 ml obranoga mlijeka
60 ml slatkoga vrhnja (38 % m.m.)
½ žličice ekstrakta vanilije
1 žličica tekućega sladila
40 g sira, najviše 17 % m.m.
2 ploške dimljenoga svinjskog karea
2 – 3 male mrkve
2 – 3 rotkvice

Stavite špinat, jagode, obrano mlijeko, vrhnje, ekstrakt vanilije
i sladilo u mikser. Smiksajte da bude gusto. Možda ćete
mikser morati zaustaviti nekoliko puta, promiješati sastojke i
ponovno miksati. Sir izrežite na štapiće ili male ploške.

Uz smoothie poslužite sir, dimljenu svinjetinu, mrkve i rotkvice.

Što bi trebalo biti na tanjuru: Smoothie, pola  šake
sira,  rotkvice, narezano meso i mrkve. Vrijeme pripreme oko
10 minuta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije