ZDRAVI 'BRODIĆI'

Brzo i lagano: Tikvice punjene mozzarellom i maslinama

Punjene tikvice su ukusan, jednostavan i zdravi ljetni obrok. Isprobajte ovaj zanimljiv recept i razveselite ukućane...

Sastojci: 

2 tikvice srednje veličine
8 kuglica svježe mozzarelle (ili oko 1/2 šalice bilo kojeg
sira)
1 šalica cherry rajčica, prerezati ih po pola
8 zelenih maslina, bez koštica i prerezati ih na pola
maslinovo ulje
svježi bosiljak
krušne mrvice

Priprema: 

1. Pećnicu zagrijete na 170°C. Izrežite tikvice na pola
prema dužini, izvadite dio središta. Dovoljno da u njih možete
staviti druge sastojke. Stavite manji dio sira i maslina, zatim
pospite maslinovim uljem, i dodajte papar i sol prema
želji. Pecite oko 15 minuta. 

2. Zatim izvadite i dodajte ostatak mozzarelle, rajčice i
masline. Prelijete s maslinovim uljem, dodajte krušne mrvice i
bosiljak na vrhu i začine. Nemojte štedjeti!  

3. Pećnicu uključite na 230°C i pecite još
10-15 minuta. Kada krušne mrvice dobiju zlatnu boju, a sir
se otopi, tikvice se gotove.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije