brojni sadržaji

U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA Najbolji hrvatski kuhari ponovno se okupljaju na Danima hrvatskog kulinarstva!

Osim natjecanja, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno od 17 sati će se održavati i besplatne radionice za sve zainteresirane amatere...

Dani hrvatskog kulinarstva ponovno se vraćaju u
Hotel Minervu u Varaždinskim
Toplicama
. Od ponedjeljka, 18. studenog pa do
petka, 22. studenog, 
najbolji hrvatski kuhari,
slastičari, ali i učenici strukovnih škola iz smjerova kuharstva
i slastičarstva pokazat će svoje znanje kroz natjecanja u
dvadeset kategorija.

Osim natjecanja, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno od
17 sati će se održavati i besplatne radionice za sve
zainteresirane amatere, ali i one s predznanjem u kulinarstvu i
slastičarstvu. 

Iako Dani hrvatskog kulinarstva službeno počinju u ponedjeljak,
18. studenog i to prvim natjecanjem unutar Kamelija kupa
 natjecanja za učenike, mnogi će se kulinarski
stručnjaci u Hotelu Minerva okupiti već u nedjelju, 17. studenog
na WORLDCHEFS seminaru za suce kojeg vodi
svjetski poznati kulinarski sudac i savjetnik, Carlo
Sauber
iz Luxembourga. 

Ponedjeljak, prvi natjecateljski dan, rezerviran
je za učenike koji sudjeluju na Kamelija kupu, a slatko
poslijepodne pripast će natjecanjima u slastičarskim
kategorijama. Posebna poslastica stiže u 17.30 kad svi
zainteresirani mogu u Hotelu Minervi za samo 20 kuna popiti kavu
i pojesti tortu pripremljenu na temu nautika za slastičarsko
prvenstvo Hrvatske i Kamelija kup. Od 17.15 pa do 19.30 na
rasporedu su besplatne radionice za sve one koji žele naučiti o a
la carte desertima, osnovnim tehnikama izrade pizze i slasticama
bez glutena.

Prvi dio utorka ponovno je posvećen mladim
budućim kulinarskim profesionalcima u Kamelija kupu, a kroz dan
snage će odmjeriti i njihovi stariji kolege i to u nekoliko
različitih kategorija. Besplatne radionice bavit će se
dekoriranjem torti, slastičarskim dekoracijama, tortom Istrianom,
ali i primorskom maneštrom. U 20.30 bit će
proglašenje Slastičarskog prvaka Hrvatske. 

Kuhari natjecatelji u srijedu će se natjecati u
pet kategorija, dok će kulinarske radionice obraditi teme bučinog
ulja i njegove primjene u kulinarstvu i osnove kulinarske
artistike – rezbarenja voća i povrća. 

Četvrtak donosi nacionalnu selekciju za
kontinetalno natjecanje za kvalifikaciju na najprestižnije
individualno svjetsko kulinarsko natjecanje – Bocuse
d’Or
koje se svake dvije godine održava u Lyonu u
Francuskoj. Hrvatski će predstavnik biti proglašen nakon
cjelodnevnog natjecanja u kuhinji Hotela Minerva.

Atraktivnog sadržaja neće manjkati budući da se u četvrtak
održava i kulinarska artistika, odnosno carving uživo, ali i
natjecanje u kategoriji Mistery box odnosno kuhanje obroka sa
sastojcima koje će kuhari saznati na licu mjesta. Svi
zainteresirani mogu posjetiti besplatne radionice na temu osnova
puhanog i vučenog šećera te crvenog mesa i njegove primjene u
kuhinji od 17 sati.

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine proglasiti Kuharskog
prvaka Hrvatske kao i predstavnika Hrvatske na Bocuse d’Or
europskoj selekciji. 

Na ovom će se vrhunskom kulinarskom susretu najboljih kuhara
Hrvatske uistinu pronaći za svakoga po nešto, bili oni
natjecatelji, promatrači ili samo zaljubljenici u kvalitetnu
kuhinju i hrvatsku kulinarsku baštinu.

Detaljniji program Dana hrvatskog kulinarstva možete pronaći

ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije